søndag den 2. oktober 2011

Great Dixter - flere billeder

Hmmm efterårsferien nærmer sig, skulle man lige tage et smut til London igen, sådan en tur som jeg havde lige før sommerferien. hvor jeg sammen med min mor (ingen børn, mand, bare hende helt for mig selv) tog til London. Og som kun en ægte havetosse vil gøre, overtalte jeg min mor til at tage på havevandring, til et for mig fuldstændig ukendt sted 'some where south' - altså vi skulle en dag væk fra London ned til The Great Dixter.

Den eneste anke min mor havde, var at vi skulle stå tidligt op søndag morgen, men tanken om at tage på endnu et eventyr fik hende nu alligevel op af dynerne. Allerførst skulle vi lige hen på den lokale (og det eneste) blomstermarked i London. Skønt marked, ja, om det egentlig var noget særligt specielt, er jeg stadig i tvivl om, men bare tanken om at hele dagen på denne måde blev dedikeret til have var jo klart nok i sig selv.

The Columbia Flower market ligger i London East End, et super fedt kvarter, som er kendt for at være mødestedet for designere og andre keative hoveder. Der er i området flere markeder (ja, det lyder mærkeligt, men den er altså god nok) , små butikker og caféer for enhver smag. Apropos små butikker så har ligger dette marked i en lille gade, hvor butikkerne også har satset på have have og have:

       

Derfra tog vi toget mod The Great Dixter. Vi stod af i en lille bitte by, som havde en lille bitte togstation, og der var der en lille bitte have - så mærkelig en oplevelse. Haven blev drevet og holdt af en meget særlig dame, som boede i et nedlagt tog lige bag stationen - så for jer der betvivler at der er muligheder i små haver, så se her, måske dette giver fornyet håb for de små matrikler

     
4 timers rejse fra London East End og 600 kr fattigere og det første vi så var en hel masse ukrudt pyntet op med at lille skilt, hvor der stod at vi ikke måtte betræde ukrudtet, - min mor knækkede fuldstændig sammen... af grin. Men men men dette havebesøg er kun begyndelsen på kommende havebesøg, for NÅÅÅÅÅRH hvor er det sjovt at se andre haver, især haver som denne: mystisk, gammeldags, forfalden, ærlig og gammel.


 4 kommentarer:

 1. Dejlige havebilleder.. fik selv helt lyst til at anlægge en lille sten-sti bugtende i min græsplæne.. :)

  SvarSlet
 2. Hejsa
  Sikke en fantastisk blog du er indehaver af - jeg har straks tilmeldt mig som fast læser..
  Glæder mig til at læse mere og blive inspireret..
  Rigtig god dag

  SvarSlet
 3. Hej. Tusind tak fordi du har meldt dig som fast læser på min blog. Jeg vil straks gøre det samme. Interessant med engelske haver. Jeg kan forstå, at du og din mor morede jer rigtig meget. Det er utroligt hvad der foregår lige udenfor sådan en kæmpe storby som London.

  SvarSlet
 4. Det flowermarket må jeg vist lige google, jeg skal til Chelsea Flowershow i maj.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...